A növények, hogy élték túl az özönvízet?

Noé ídejében a Bibliából azt olvassuk, hogy a víz 150 napig befedte a földet. A víz nyomása a föld felületén nem kevesebb, mint 700 atmoszféra volt. Ha egy növény általában egy atmoszféra nyomása alatt nő, kivan téve az atmoszféra nyomásának. Felmerül a kérdés hogy tudnak a száraz növények életben maradni és tovább mőni az özönvíz alatt? A jelek sz…több olvasás

A másik kontinensből hogy kerültek az állatok a bárkába?

Az állatok minden fajtája különböző, egyik különbözik a másiktól. Hogy tudtak az állatok Amerikából meg Ausztráliából a Noé bárkájába bemenni, mert a kontinenseket tengerek és oceánok választják el egymástól? A tudósok csoportja arról elmélkedett, hogy korábban talán nem volt Atlanti Oceán. A kontinens vizalatti talpazata szerint földveszi körül a kontinenst. A National Geographic 1973-as száma szerint az “Atlanti Oceán szélesebb lesz. A Csendres Oceán egyre jobban szűkűl, az Alpok magasabbra nőnek, Los Angeles északra csúszik. A kontinens elmozdulás gondolata, hogy egy ídőben egyesült és most távolabbra meg távolabbra mozdul nem bizonyitja véglegesen minden tudós megelégedését.

Honnan jött a víz? Özönvíz 1

Az Ön műsoraiban gyakran emlitést tesz az özönvízről, amikora víz elárasztotta az egész földet. Állítólag a víz 150 napig elárasztotta a legmagasabb hegyeket. Honnan jöhetett ez a nagy mennyiségü víz a földről? A világszéességü víz ma is lehetséges. Megkellene emelni minden oceánt és lesüllyeszteni a földet meg a hegyeket. Ha ezt megtennék, akkor a World Book szerint 2 kilóméter mély víz lenne az egész földön. Megnyugtatónak számit, hogy Isten igérete szerint özönvíz által újból nem pusztítaná el a földet.

Az agy csak egy gép?

A tudósok úgy beszélnek az agyról, mintha az mechanizmus lenne. Egy pszihológiai csoport tagjai a kisérletekben találtak különböző utakat az agy rendeltetéseiről és az érzéki közlésről. Az agy az idegsejtek milliók ezrei bonyolult hálózatát és rost szálait tartalmazzák. Mindegyik egy bonyolult élő személy és mind állandóan elektromos jeleket szikráznak, nyugtalan cselekedetekben, amik sohase szünetelnek, akkor sem, amikor alszanak. A tudósok elfogadják az agyat, mint egy fizikai renszert.

Hogy történt a Karácsony?

Ha találsz valamit a Bibliában, ami Jézus szűletéséről szól, figyelj rá, hogy egyesek mit mondanak róla. Isten elküldte Gábriel angyalt Názáretbe egy szűzhöz, aki Józsefnek volt a jegyese. Mária megdöbbent Gábriel úzenetén: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál Istennél, fogansz méhedben és fiút szűlsz, akit nevezz Jézusnak. Máriának nehéz volt elhinni, hogy egy szűz, anya lehet. Betlehemben a Mindenható az emberi testbe lépett. Isten Maga hajtotta végre a folyamatot.

Űrfarmoktól az Oceán mélységéig

Képzeljétek el azt az ídőt, amikor a földön élő emberek egy csoportja egy távoli bolygó sívatagon küszködik az életben maradásért. Lehetséges ez? A legközelebbi élelmiszer árúház a kilóméterek milliói távolságára van. Asztronatákat nem elég csak az űrbe küldeni. Igyekezni kell, hogy egészségesek legyenek és életben maradjanak. Charles White olyan szerszámokkal is dolgozik, amelyekkel átakarja kutatni az oceánt. Bármilyen kockázatos az űrkutatás az első megtermékenyitésünk a konzerválással és a tápláló étellel kapcsolatos kell, hogy legyen.

A csillagász és a betlehemi csillag

Egy királynak nemmeghívott látogatói érkeztek. A látogatók különös kérdést tettek fel a királynak: Hól van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, aki most született. Isten a mennyet használta, hogy egy különleges eseményt hírdessen, a Fia születését. Isten átrendezte a mennyet, hogy a keleti bölcseket Jeruzsálembe és Betlehembe vezesse. Sokak szerint a világitó égitest egy üstökös volt.Isten ídőzitette a Fia szűletését, összehangolva a mennyei jelekkel. akik figyelik az Ő megjelenését és felismerik.

Wernher von Braun sikerei

Wernher von Braun 13 éves korában az utcán a wagonjához kötött hat rakétacukorkát, ami minden elővigyázat nélkül rohant az utcán. A kisérlet alatt a rakéták egy hatalmas villámcsapással kiégtek. von Braun kalandjaTsiolkovsky orosz fizikust megihlette. von Braun fizikából megszerezte a doktori diplomát. Hitlert a rakéta nem érdekelte, de később a V-2 rakétákkal Londont bombázták. A háború után 100 német szakemberrel és 16 V-2 hajórakománnyal az Egyesült Államokba vitték, ahol a NASA igazgatója lett. Carter elnök szerint a világ népe von Braun kutatásaiból hasznot húzott. Az élete példáját folytatni kell.

Bankba tenni a vért

Ha azt gondolod, hogy elővigyázatosak a bankban, akkor hallanod kellene arról, hogy a vér bankokban mennyivel elővigyázatosabbak. Az ünnepnapokban a vér tartalékok kritikusan alacsonyak. A tartalékban a teljes vér csak 21 napig áll el, egyesek pedig csak 6 órát használhatóak. Megszerveztek egy Vér Központot, ahová több vért kértek az emberektől. Ha valaki egy évben kétszer ad vért, akkor egy évben kétszer annyi vért vehet ki, amennyire szüksége van. A kutatók kitaláltak egy módszert az egész vérre, ami részekre bonthatók: megfagyaszthatók, konzerválthatók olyan hosszú ídeig, amilyen hosszú ídeig csak akarják. Akinek leukémia betegsége van, annak az egész vér ellátását kicserélik. Az ilyeneknek vérátömlesztést adnak.

Villámcsapás az égből

Naponta sok millió villámcsapás éri a földet. Ezek közül egyesek a felhőkben vagy a felhők között sülnek ki. Habár a villám a konyha ablakból nagy benyomást kelt, az még hatásosabb, ha a laboratoriumi műszerrel mérik. Az áram gyakran 20.000 amper, néha pedig a 200.000 ampert is eléri. A villácsapás erejét és távolságát a karóra másodperc mutatójával mérhetjük és azt hárommal elosztva megtudhatjuk az eredményt. A történelemben a kereszt volt a legjobb villámháritó. A bűn zsoldja kilett fizetve.

Tudományos Zsoltár

Ha megpróbálnál egy 20 éves tudományos könyvet olvasni, akkor készülj fel arra, hogy az ókórinak fog hangzani, A Zsoltárokban a költészeti kifejezések mindig összhangban vannak a modern jelenség leírásával. Az ég és a menny értelmü szavak. A tudósok ezekre az űr szót használják. A világegyetem folyton az Istenről tanit. Az Isten teremtésének egy része, aminek a legnagyobb hatása van az a nap. A 19. Zsoltár a napról ezt mondja: “Elindul az ég egyik szélétől átível a másik széléig, nincs rejtve melege elől semmi.”

Email Regisztráció

Sign up for the TWR360 Newsletter

Access updates, news, Biblical teaching and inspirational messages from powerful Christian voices.

Thank you for signing up to receive updates from TWR360.

Hiányzó szükség adat