Jonathan ka qenë një pastor mësues për 35 vjet me Kishat e Urdhërimit të Madh, ku ai gjithashtu ka shërbyer në këshillin kombëtar të drejtimit dhe në komitetin e shërbesës doktrinore. Ai është themeluesi dhe presidenti i shërbesave WGS të cilat nxisin ndryshimin e jetës, ndërtojnë një pikëpamje biblike dhe lidhin njerëzit me historinë e Zotit. Kohët e fundit Ai është fokusuar për të sjellë Shkrimin e treguar per botën në historinë e tij duke treguar Historitë e Mjeshtirt dhe videon e tij: Ripërtëritja e gjithckaje. Me Historitë e Mjeshtrit, Jonathan-i merr rolin e tregimtarit, duke dramatizuar historinë e Krishtit dhe historitë që ka treguar për audiencën në mbarë botën. Ai fut brenda historisë detaje kulturore dhe historike, të cilat shpesh perëndimorët i harrojnë, por këto detaje i bëjnë historitë të gjalla. 80 historitë zbulojnë jetën e Krishtit nga lindja deri në kurorëzimin në anën e djathtë të Perëndisë. Këto histori dhe video po përkthehen në shumë gjuhë për t’u shpërndarë anë e mbanë. Jonathan është gjithashtu mësues dhe autor i disa librave përfshirë këtu: Ngritja e njerëzve të vdekur: Vdekja e mëkatit & Ngritja e hirit tek Romakët 6:1-14, Romakët 9 dhe historinë që Pali tregon, Grua që Jezusi deshi, dhe librin e sapobotuar: Të ndryshosh historinë e botës. Ai aktualisht është duke punuar në një libër të ri të titulluar: Historia e sovranitetit. Ai ka ndjekur kolegjin biblik në Calvary, në Kansas City, Missouri dhe universitetin e Missouri, në Kansas City, ku ai përfundoi degën e historisë dhe u diplomua me “nderin më të lartë” me një master në arte të studimeve biblike nga Seminari Trinity. Ai u martua me gruan e tij të parë Dee, dhe qëndruan bashkë për 27 vite. Në vitin 2003 ajo ndërroi jetë dhe tani është me Zotin. Ata kanë 3 fëmijë dhe 5 nipër e mbesa. Zoti e bekoi Jonathanin me një grua tjetër të mrekullueshme Kethleen, e cila gjithashtu e do Zotin dhe njerëzit e Tij. Ajo ka qenë punonjëse sociale në spitalin shtetëror të San Antonios, por tani është pension dhe ndihmon Jonathanin në shërbesën e tij.

Email Sign-up

Sign up for the TWR360 Newsletter

Access updates, news, Biblical teaching and inspirational messages from powerful Christian voices.

Thank you for signing up to receive updates from TWR360.

Required information missing