PUT PRAVEDNOSTI

Bog je govorio

Znate li kakav je Bog? Znate li porijeklo Sotone? A zašto je Bog stvorio čovjeka? Kako je u grijeh ušao u bogomdani predivni svijet? Jeste li nekada čitali predivnu priču o Božjem proroku Noi i potopu? Znate li šta su stvarno pisali Božji proroci?

Kakav je Bog?

Mir nek je s vama – dragi prijatelji! Pozdravljamo vas u ime Božje, u ime Boga mira, koji želi da svi shvate put pravednosti i pokore mu se; put koji je on sam osnovao. Imajte sa Njim vječni mir. Radujemo se mogućnosti emitovanja ovog programa Put pravednosti.

Sotona i anđeli?

Danas idemo korak dalje, idemo u treću lekciju proročkog Pisma. Želimo da vidimo šta nas Božja riječ poučava o anđelima i Sotoni. Znate li porijeklo anđela? A odakle su Sotona i njegove horde zla?

Kako je Bog stvorio svijet?

Zamislimo se na tren koliko je ta njegova dobrota darežljiva. Upravo smo čuli da je trećeg dana stvorio sva plodonosna stabla. Da li su ona bila njemu potrebna? Zbog gladi?

Zašto je Bog stvorio čovjeka?

U prošloj smo emisiji govorili o stvaranju zemlje, neba, mora i svega što je u njima. Bog je sve to stvorio svojom Riječju. Govorio je i zbilo se. Vidjeli smo i zašto je svijet stvoren: za ljudski rod koji je želio radi svoje slave. Zato je svijet, zato je naša planeta osmišljena kao rajski vrt u kome je trebalo da dovijeka živimo u radosti!

Adam, Eva i rajski vrt

Nastavljamo proučavanje o onome što se odigralo u počecima svijeta i vijeka. Danas upoznajemo Adama i Evu i učimo nešto o njihovom prvom danu na planeti.

Kako je grijeh ušao u naš svijet?

Zašto je Bog na ovaj način iskušavao Adama?

Šta su posljedice Adamovog grijeha?

Šta je, dakle, ono prvo što su muškarac i žena uradili nakon iskazane neposlušnosti Bogu?

Predivno obećanje

Dakle, u ovoj emisiji sagledavamo kako je tog istog dana, kada su Adam i Eva sagriješili, Bog otpočeo svoj predivni plan spasenja grešnika. Kakav plan?

Kajin i Abel: put žrtvovanja

Šta se ovdje zapravo dogodilo? Dva čovjeka žele proslaviti Boga. Obojica su prinijela žrtvu. Ali, iz teksta je jasno da je Bog prihvatio samo jednu: Abelovu, “a na Kajina i njegov prinos se nije ni obazreo.” Zašto je tako bilo? U čemu su se ove žrtve razlikovale?

Upisati e-mail

Sign up for the TWR360 Newsletter

Access updates, news, Biblical teaching and inspirational messages from powerful Christian voices.

Thank you for signing up to receive updates from TWR360.

Informacija nedostaje