A csillagász és a betlehemi csillag

Egy királynak nemmeghívott látogatói érkeztek. A látogatók különös kérdést tettek fel a királynak: Hól van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, aki most született. Isten a mennyet használta, hogy egy különleges eseményt hírdessen, a Fia születését. Isten átrendezte a mennyet, hogy a keleti bölcseket Jeruzsálembe és Bet…több olvasás

Wernher von Braun sikerei

Wernher von Braun 13 éves korában az utcán a wagonjához kötött hat rakétacukorkát, ami minden elővigyázat nélkül rohant az utcán. A kisérlet alatt a rakéták egy hatalmas villámcsapással kiégtek. von Braun kalandjaTsiolkovsky orosz fizikust megihlette. von Braun fizikából megszerezte a doktori diplomát. Hitlert a rakéta nem érdekelte, de később a V-2 rakétákkal Londont bombázták. A háború után 100 német szakemberrel és 16 V-2 hajórakománnyal az Egyesült Államokba vitték, ahol a NASA igazgatója lett. Carter elnök szerint a világ népe von Braun kutatásaiból hasznot húzott. Az élete példáját folytatni kell.

Bankba tenni a vért

Ha azt gondolod, hogy elővigyázatosak a bankban, akkor hallanod kellene arról, hogy a vér bankokban mennyivel elővigyázatosabbak. Az ünnepnapokban a vér tartalékok kritikusan alacsonyak. A tartalékban a teljes vér csak 21 napig áll el, egyesek pedig csak 6 órát használhatóak. Megszerveztek egy Vér Központot, ahová több vért kértek az emberektől. Ha valaki egy évben kétszer ad vért, akkor egy évben kétszer annyi vért vehet ki, amennyire szüksége van. A kutatók kitaláltak egy módszert az egész vérre, ami részekre bonthatók: megfagyaszthatók, konzerválthatók olyan hosszú ídeig, amilyen hosszú ídeig csak akarják. Akinek leukémia betegsége van, annak az egész vér ellátását kicserélik. Az ilyeneknek vérátömlesztést adnak.

Villámcsapás az égből

Naponta sok millió villámcsapás éri a földet. Ezek közül egyesek a felhőkben vagy a felhők között sülnek ki. Habár a villám a konyha ablakból nagy benyomást kelt, az még hatásosabb, ha a laboratoriumi műszerrel mérik. Az áram gyakran 20.000 amper, néha pedig a 200.000 ampert is eléri. A villácsapás erejét és távolságát a karóra másodperc mutatójával mérhetjük és azt hárommal elosztva megtudhatjuk az eredményt. A történelemben a kereszt volt a legjobb villámháritó. A bűn zsoldja kilett fizetve.

Tudományos Zsoltár

Ha megpróbálnál egy 20 éves tudományos könyvet olvasni, akkor készülj fel arra, hogy az ókórinak fog hangzani, A Zsoltárokban a költészeti kifejezések mindig összhangban vannak a modern jelenség leírásával. Az ég és a menny értelmü szavak. A tudósok ezekre az űr szót használják. A világegyetem folyton az Istenről tanit. Az Isten teremtésének egy része, aminek a legnagyobb hatása van az a nap. A 19. Zsoltár a napról ezt mondja: “Elindul az ég egyik szélétől átível a másik széléig, nincs rejtve melege elől semmi.”

Amikor a vészjel megszólal

Az automatikus egymásra következtető észlelés és visszahatás úgy ismert, mint látszólagos visszahatás. Néha hasznos a fájdalom. A figyelmeztetés súrgös, mert megtudjuk, hogy valahol baj van. Ez védelem egy hosszabb sebesüléstől. Akiknek a karját vagy lábát leamputálták, néha az elvesztett testrészben fájdalmat éreznek. A lelkiismeret arra figyelmeztet, hogy mérges tályog van a lelkünkben. Az erkölcsi idegrendszerrel Isten megvéd minket. Ha pedig a lelked a bűn miatt örök veszélyben van. Siess Jézushoz, hogy megmentsen és megbocsájtson.

Ábrahám a Régiségtanban

A Biblia úgy ír Ábrahámról, mint egy pátriárkáról, hűséges apáról, aki nagy nemzetek embereinek az őse volt. A XIX század bírálóji úgy beszéltek róla mint egy tudatlan arab törzsfőnökről, aki úgy élt mint egy kóbórló nomád, Sir Leonard Woolley ásotásokat végzett Ábrahám szűlővárosában és szerinte szűlővárosa fejlettebb volt, mint azt a régészek hitték. 2500 évvel Jézus Krisztus földönjárta előtt Úr városa nagyon civilizált volt. Az Úr városa aranykorában a dícsősége tetőpontján volt. Amikor Istent követte, kiment, nem tudva hová ment

Isten törvényének felfedezése

Mi készteti a tudóst kutatni és keresni? Sir Isaac Newton a kutatást lényegesen vallási okok miatt végezte. A tárgyuk a természet tanulása volt. A tudományt úgy nézték, hogy felfedezzék azokat a törvényeket, amelyek által Isten a mindenséget kormányozza. A tudósok nézték az Isten tervét és rendszerességét úgy szintén az elrendezését magunk körül a természetben. Ezek nélkül a világegyetem értelmetlen, céltalan és véletlen lett volna, de így minden Isten kezében van. A mindennap tapasztalatai azt mondják, hogy a természet rendes és beszámitható. A természet rendje világosan és hangosan kijelenti az Isten létezését.

John Glenn, űrhajós hős

A legjobban hírdetett űrhajós utazás elhalasztása miatt mindenki lábújhegyen járt.1962 február 20.-a. eljött. Reggel öt óra után Glennt kivitték a rakétakilövő állomásra, ahol az ídőjárás és a rakéta rendszerében támadt probléma miatt 6 óra utánig az űrszondában kellett várakoznia. A NASA 508 jelentkezőből hét fiatalt választott ki, akik az űrutazáson a legjobbak lesznek. Glenn a sajtó tudósitóinak azt mondta: Azért jelentkeztem erre az útra, mert a legközelebb van a Menyországhoz, ahová beszertnék jutni. Ahogy az űrhajó a levegőbe emelkedett az astronaták a NASA-t mindarról tájékoztatták amit láttak. A visszatérés után John Glennt Washingtonban és New-Yorkban hősként ünnepelték.

A tudós, mint művészeti detektív

Egy műgyűjtő megvett egy festményt, ami teljesen valódinak látszott. Néhány rejtély matt megkért egy múzeumot a vizsgálatra. A röntgen és a lazer fény megmutatta, hogy Florentine arcképéről készült festményen a hölgy fiatalabbnak látszott. Az ibolyántúli fény kimutatott bizonyos javitást foltokat és retusát, amit az eredeti festményhez hozzátettek. Néha a módszert vizsgáló folyamatban a művészetet tönkre kellett tenni, hogy az értékét megállapíthassák. A tudomány kialakított néhány eszközt és technikát, hogy a csalások mögött felfedezzék az igazságot.

A víz csodája

Amikor a víz megfagy másként viselkedik, mint minden más folyadék. Amikor a jég megfagy lesülyed a tó fenekére és megfagyva ottmarad. Ha ez folytatódna, akkor a föld nagy része hamar jéggel lenne befedve. A víz összetétele figyelmre méltó H2O. A földön a víz, ami lehetővé teszi az életet. A só az oceán vízében fagyásgátoló. Csodálatra méltó, ahogy a víz a nehézségi erő ellenére felmegy magasra a levegőbe és később a szél segítségével odamegy ahol szükség van rá.

Email Regisztráció

Sign up for the TWR360 Newsletter

Access updates, news, Biblical teaching and inspirational messages from powerful Christian voices.

Thank you for signing up to receive updates from TWR360.

Hiányzó szükség adat